Waar is dat allemaal begonnen...?

 

Wij hebben een aantal jaren heel veel plezier gehad in het organiseren van kleinschalige theatervoorstellingen in ons Theater Meerzigt te Eastermar, onder de slogan 'Een klein theater voor een groot publiek'.

Tussen 2008 en 2015 hebben we gemiddeld zo'n 20 keer per theaterseizoen onze artiesten en gasten mogen begroeten bij een veelvoud aan prachtige voorstellingen. Van Piazolla en Schubert tot popballades,  voorstellingen met doorgewinterde acteurs tot jong aanstormend talent, cabaret en toneel, succesvolle uitverkochte reprisevoorstellingen en intieme gouden momenten van kwaliteitstheater met een kleine kring van liefhebbers.

 

We hebben in deze tijd mogen ervaren dat theatrale kwaliteit en de daarbij behorende gage niet altijd strikt met elkaar verbonden zijn.  Wat ons betreft zit daarin dan ook wel een aantal kansen op het bieden van mooi theater voor een faire prijs voor zowel artiesten als publiek. Op een nieuwe locatie in de prachtige Vosseparkwijk te Leeuwarden zijn we weer gestart - op een wat meer 'hobbyachtige' wijze - om betaalbaar kleinschalig theater te bieden, in de intieme setting van 'thuiskamertheater', in dit geval in het voormalige praktijklokaal van de 'Friesche Bakkersvakschool'.

 

Even over de toegangsprijzen: in goed overleg met de artiesten komen wij een faire prijs overeen en op basis daarvan bepalen wij de entreekosten, uitgaande van een kaartverkoop van gemiddeld 40 personen. De entreeprijs is altijd inclusief koffie/thee bij ontvangst én een hapje en drankje in de pauze of na de voorstelling. De toegangsprijzen kunnen enigszins variëren, maar ons streven is dat ze altijd ongeveer zo rond de 15 euro liggen. Daar kunnen uitschieters bij zijn, naar beneden of boven. Uiteindelijk bepaalt u zelf wat u betaalt: hoe meer zielen, hoe meer voordelige vreugd!

 

Laat u niet door ons verrassen, maar verras ons!  Dus kom gerust naar ons toe met een tip over een fantastische voorstelling of artiest; hoe meer ideeën, hoe beter!

 

Zo zetten we onze slogan voort. Podium 36: 'Een klein podium voor een groot publiek'. Graag tot ziens bij één van onze voorstellingen!