Wie traden hier eerder op?


Je moet altijd ergens (weer opnieuw) beginnen... Dus het aantal voorstellingen die we mochten boeken bij ons 'nieuwe podium' is nog niet zo indrukwekkend, maar we gaan ervanuit dat er nog een hele schare van 'voorbije' optredens gaat volgen.

 

Dus mis het niet, want het leven is kort en het kan allemaal maar weer zo voorbij zijn...

Want wat is er mooier dan dat je kan zeggen: "weet je nog wel van toen bij Podium36? Nou, ik was erbij!" 

 

Kijk beneden voor wat er tot nu aan mooie voorstellingen voorbijkwam.


Februari 2018: Inez Timmer & Wiebe Kaspers met 'Stockholm'

De soundtrack fan it Stockholm-syndroom moat hast wol blues wêze. 

 

In ûntfiering yn in húskeamer, in ûngelok mei in maxi cosi en in eks dy‘t miskyn mear alimentaasje wol, folge troch in wol hiel ferrassende untknoping.

 

Een indrukwekkende voorsteling ddor Inez Timmer en Wiebe Kaspers over het Stockholm- syndroom.

 

 

 

 

 

 
Podium 36: "Onze 1e voorstelling bij Podium36. De vorm die we graag zien: 'een verhaal met muziek' of ''muziek met een verhaal'

Een waardevolle opening van Podium36!"

 

 

 


Maart 2018: Piet Kok & Roelof Reineman met: '50 years Tribute'

Het is 50 jaar geleden dat Piet Kok (Plok Blues Band, Hello, Farmer's Union, Irolt, Pete Cox Band) voor het eerst optrad als zanger/ gitarist. Begeleid door de eveneens al vele decennia spelende (slide)gitarist Roelof Reineman blikken we in deze jubileumshow terug op de tijd waarin traditionele muziek als het ware weer opnieuw werd uitgevonden, met vernieuwende muziekstijlen en teksten

  

Muziek die ons allemaal nog vers in het geheugen ligt: nummers van o.a. Bob Dylan, Buddy Holly, Leonard Cohen, Mark Knopfler, Woody Guthrie, Johnny Cash, Kris Kristofferson, Rolling Stones en verder natuurlijk ook veel eigen repertoire!

 

Podium 36: "Hoe mooi is het om weer alle bekende melodieen en artiesten van de laatste 50 jaar voorbij te horen gaan. Tijdloos en weergaloos!"April 2018: Henk Zwart & Herman Peenstra met: 'Oer Schubert'

Nadat wij in 2013 tweemaal een uitverkochte zaal hadden in Theater Meerzigt te Eastermar met het succesvolle muziektheaterprogramma 'Lytse Fryske Winterreis' ,gebaseerd op Schuberts liederencyclus Winterreise, presenteren Henk Zwart en Herman Peenstra nu hun nieuwe programma OER SCHUBERT.

 

Wie was Franz Schubert (1797-1828) eigenlijk; waar haalde hij zijn inspiratie vandaan; hoe stond hij in het leven; wat vond hij van andere componisten; wie waren zijn grote voorbeelden en wat betekende hij in zijn tijd voor anderen? Er zijn boekenkasten vol geschreven over Franz Schubert, over zijn leven, zijn (ongelukkige) liefdes, over zijn muziek, .....  maar wat is waar ?

 

In OER SCHUBERT krijgt Franz Schubert (bij monde van Henk Zwart) de gelegenheid om een aantal misverstanden rond zijn persoon uit de wereld te helpen. Het verhaal over de grote componist wordt muzikaal gelardeerd en geïllustreerd met bekende en minder bekende Schubert-liederen die voor dit programma in het Fries zijn vertaald. OER SCHUBERT is een onderhoudend, informatief en tragikomisch verhaal over een groot componist waarover we weinig (zeker) weten.

 

Podium 36: "Een indrukwekkende voorstelling , waarin we werden meegenomen in het persoonlijke leven van een muzikaal virtuoos en ook gewoon een mens . Dit is muziektheater: een goed verhaal met goede muziek en zang!"

 


Mei 2018: Gerbrich en it Grutte Guod

Samen met Wander van Duin en Josse Postma  vormt Gerbrich van Dekken 'Gerbrich en it Grutte Guod'.

 

Wander begeleidt Gerbrich met zang, gitaar, mondharp, banjo, dobro en mandoline. Josse neemt akoestische gitaar voor zijn rekening.

 

Het trio zingt Folk en Americana liederen, zowel  in de originele setting  als ook in nieuwe Friese hertalingen.

 

 

 

 

Podium 36: "Met dit concert sloten wij aan bij het programma Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 en specifiek aan het thema 'Lân fan Taal' . Een mooie verbinding tussen Americana muziek en Friese teksten!"

 


Oktober 2018: Arno van der Heyden met:  'De heks van de vosseparkwijk'

Er gonst iets in de straten… Arno van der Heyden komt met zijn filmcrew naar de Vosseparkwijk om een heuse speelfilm te draaien!

 

Lokale helden spelen de hoofdrol in de reconstructie van de waargebeurde en mysterieuze geschiedenis van ‘De Heks van De Vosseparkwijk' op de mooiste locaties in onze buurt. 

In het vrijwel vergeten verhaal wil de woedende bevolking de heks op de brandstapel gooien.

 

Op dat moment verschijnt echter de held ten tonele…

 

Podium 36: "Deze voorstelling was weer miraculeus, zoals we van Arno, Pjotr en Bas gewend zijn!"


november 2018: bennie huisman met: 'Wibren altena - Yn swalker yn é geast'

 

De Makkumer dichter en foardrachtskeunstner Wibren Altena (1917-1987) publisearre al foar de oarloch syn earste gefoelige en filosofyske fersen. Tsien jier letter luts er yn Fryslân folle sealen mei syn mear dan aparte satiryske en humoristyske foar-drachten, dêr’t de Ballade fan Longerhou hast wol de bekendste fan is.  Yn 1990 waard syn wurk bondele yn De laitsjende wierheidBennie Huisman (1947) brocht dat wurk doe wer ta libben yn in muzykteaterfoarstelling: De wite walfisk. Yn syn boek - (Wibren Altena - in swalker yn 'e geast) -siket er nei de man achter dat aparte oevre en folget him troch de tiid, net inkeld yn Fryslân mar ek de jierren dêrnei.

 

Bennie Huisman fan It Hearrenfean is sjonger, skriuwer en ferteller. Yn dit programma nimt er jim mei op dy syktocht nei nei it libben fan Altena. In foarstelling mei ferhalen oer in wûnderlik man yn in bysûndere tiid. Ofwiksele mei  lieten en koartswilige foardrachten. Wurk, dêr’t Altena sels yn de jierren ‘50 mei by de kriten kaam. 

 

Podium 36: "Een mooie verbeeldende voorstelling over een mooi en bijzondere dichter en mens".  Met deze voorstelling sloten wij het thema 'Lân fan Taal af ".