Wie traden hier eerder op?


Je moet ergens altijd (weer opnieuw) beginnen... Dus het aantal voorstellingen die we mochten boeken is nog niet zo indrukwekkend, maar we gaan ervanuit dat er nog een hele schare van 'voorbije' optredens gaat volgen.

 

Dus mis het niet, want het leven is kort en het kan allemaal maar weer zo voorbij zijn...

Want wat is er mooier dan dat je kan zeggen: "weet je nog wel van toen bij Podium36? Nou, ik was erbij!" 

 

Kijk beneden voor wat er tot nu aan mooie voorstellingen voorbijkwam.


Februari 2018: Stockholm

De soundtrack fan it Stockholm-syndroom moat hast wol in blues wêze. 

 

In ûntfiering yn in húskeamer, in ûngelok mei in maxi cosi en in eks dy‘t miskyn mear alimentaasje wol, folge troch in wol hiel ferrassende untknoping


Maart 2018: 50 years Tribute

Het is 50 jaar geleden dat Piet Kok (Plok Blues Band, Hello, Farmer's Union, Irolt, Pete Cox Band) voor het eerst optrad als zanger/ gitarist. Begeleid door de eveneens al vele decennia spelende (slide)gitarist Roelof Reineman blikken we in deze jubileumshow terug op de tijd waarin traditionele muziek als het ware weer opnieuw werd uitgevonden, met vernieuwende muziekstijlen en teksten

 

 

Muziek die ons allemaal nog vers in het geheugen ligt: nummers van o.a. Bob Dylan, Buddy Holly, Leonard Cohen, Mark Knopfler, Woody Guthrie, Johnny Cash, Kris Kristofferson, Rolling Stones en verder natuurlijk ook veel eigen repertoire!


April 2018: Oer SchubertNadat wij in 2013 tweemaal een uitverkochte zaal hadden in Theater Meerzigt te Eastermar met het succesvolle muziektheaterprogramma 'Lytse Fryske Winterreis' ,gebaseerd op Schuberts liederencyclus Winterreisse, presenteren Henk Zwart en Herman Peenstra nu hun nieuwe programma OER SCHUBERT.

 

Wie was Franz Schubert (1797-1828) eigenlijk; waar haalde hij zijn inspiratie vandaan; hoe stond hij in het leven; wat vond hij van andere componisten; wie waren zijn grote voorbeelden en wat betekende hij in zijn tijd voor anderen? Er zijn boekenkasten vol geschreven over Franz Schubert, over zijn leven, zijn (ongelukkige) liefdes, over zijn muziek, .....  maar wat is waar ?

 

In OER SCHUBERT krijgt Franz Schubert (bij monde van Henk Zwart) de gelegenheid om een aantal misverstanden rond zijn persoon uit de wereld te helpen. Het verhaal over de grote componist wordt muzikaal gelardeerd en geïllustreerd met bekende en minder bekende Schubert-liederen die voor dit programma in het Fries zijn vertaald. OER SCHUBERT is een onderhoudend, informatief en tragikomisch verhaal over een groot componist waarover we weinig (zeker) weten.

Mei 2018: Gerbrich en it Grutte Guod

Samen met Wander van Duin en Josse Postma  vormt Gerbrich van Dekken 'Gerbrich en it Grutte Guod'.

 

Wander begeleidt Gerbrich met zang, gitaar, mondharp, banjo, dobro en mandoline. Josse neemt akoestische gitaar voor zijn rekening.

 

Het trio zingt Folk en Americana liederen, zowel  in de originele setting  als ook in nieuwe Friese hertalingen.

 

Met dit concert sluiten wij aan bij het programma Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 en specifiek aan het thema 'Lân fan Taal'