Seizoen 2019-2020

We denken weer een hele mooie mix gevonden te hebben van allerlei vormen van muziektheater met muzikale invloeden vanuit de hele wereld; vertellingen vanuit een ver verleden met nog steeds actuele thema's; muzikaal proza van dichtbij en veraf. 

Kortom, alles komt weer voorbij: leed en liefde, hartstocht en verlangen, verleden, heden, toekomst, melancholie, uitbundigheid, verwondering en bezinning, schaamte en vrolijke onbezonnenheid. Het lijkt uw en ons eigen leven wel! 

 

Dus wees van harte welkom bij Podium 36! Het is goed mogelijk dat wij dan de volgende dag tegen elkaar zeggen: "dat was eigenlijk de meest aardige, levenswijze en spontane persoon die we ooit hebben mogen ontvangen in ons thuistheater". Alleen daarvoor zou ik al eens langskomen!

 

Graag tot ziens!

Ada & Heymenvrijdag 24 januari - 20:00 uur

Ernst de Corte: Lied Van Mijn Vader


Jules de Corte wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn talloze liedjes gaan over thema's die ons nu, ruim 20 jaar na zijn dood, nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. 'Het leven is bezig onleefbaar te worden' schreef hij in één van zijn gedichten. Toch was Jules allesbehalve een sombere man. Hij had juist veel humor en zag altijd een vonkje licht in de harten van de mensen.

 

In 'Lied van mijn vader' brengt Ernst de liedjes van zijn vader Jules naar de mensen. Naast bekendere liedjes omvat dit programma ook onbekendere liedjes. Zo laven we ons nog eens aan de wonderschone melodieën van Jules de Corte en kunnen we genieten van zijn zuivere taalkunst. 

 

De pianobegeleiding is in handen van Guus Westdorp, pianist-zanger, componist en tekstschrijver. Hij werkte met o.a. Toon Hermans, Liesbeth List en Mathilde Santing.

 

Mocht u verhinderd zijn op deze dag, dan kunt u deze bijzondere voorstelling ook nog zien de volgende dag by 'Huisconcerten Schalsum',  Dorpsstraat 20 8813 JB Schalsum (bij Franeker). Wel even reserveren bij hen via 06-53561502 of marijkerodenburg@hotmail.com Zaterdag 15 februari - 20:00 uur

Botman&Van Vleuten: Love Letters


Worden er nog wel liefdesbrieven geschreven? Of ‘appen’ en ‘swipen’ we alleen nog maar?

Met hun nieuwe programma ‘Love Letters’ brengen singer-songwriters Helen Botman en Peter van Vleuten een ode aan de liefde. Via songs, verhalen, beroemde liefdesbrieven en anekdotes laten ze de liefde stralen – in al haar grootsheid, maar ook haar grilligheid.

 

Romantiek, ontroering, onthutsing en humor, het komt allemaal voorbij. Het zuur en het zoet, de zin én de waanzin van de liefde…

Een vertelconcert om van te houden!

 

 Zaterdag 7 maart - 20:00 uur

La Manouche: Traditionals & Gipsyswing


La Manouche heeft een programma van hartverscheurende liederen uit de Roma en Sinti cultuur, begeleid met vurig gitaarwerk (o.a. Django Reinhardt) en melodisch klarinetspel. Deze groep laat gipsyswing, flamenco en Balkan samensmelten tot een unieke sound. Tijdens een concert krijgt het publiek in het Nederlands tekst en uitleg over de gezongen stukken. Ook krijgt de luisteraar achtergrond info over het reizende volk. Boeiende voorstelling waarbij de emotie in de muziek voorop staat.

 

La Manouche is eind jaren 80 begonnen als instrumentaal gitaarduo voornamelijk in de ‘Hot Club de France’ stijl.  Al vrij snel stonden er gezongen stukken op het programma. Het doorleefde stemgeluid van Mouché zet een bijzondere toon.

 

Het repertoire van La Manouche bestaat uit traditionals uit de Sinti- en Roma cultuur.  De nummers zijn bij elkaar vergaard via overlevering, overbrenging door andere muzikanten of geleend van andere zigeunergroepen.

 

In de gitaarbegeleiding is  gipsyswing , csardas en rumba flamenca te horen. Door de combinatie  van Maccaferri gitaar, Spaanse gitaar en klarinet heeft de muziek van La Manouche een ‘gitane’ karakter. Het spel wordt bepaald door veel improvisaties en interactie tussen de twee gitaren en het blaasinstrument Geen enkel concert is daarom exact hetzelfde.

 

Met een enorme bezieling zingt Mouché de nummers. Alle facetten van het reizende volk worden in deze liederen bezongen. Je kunt hierin de beproevingen van het leven, maar ook de vrolijke facetten van het zigeunerbestaan voelen!

 Zaterdag 4 april - 20:00 uur

Lea Kliphuis: Stardust


Zangeres, gitarist en songwriter Lea Kliphuis kwam in 2010, na een muzikale reis door de V.S., met haar debuutalbum ‘Can I Come By?’.  Een folkrockplaat geïnspireerd door onder andere Emmylou Harris, Bruce Springsteen, Johnny Cash en Loretta Lynn. In januari 2016 zag haar tweede album 'The World Owes Me Nothing' het licht.

 

Een stuk optimistischer en opgetogener dan de voorganger, een volgende stap in het beginnende oeuvre van een getalenteerde zangeres, gitariste en songschrijfster. Haar stem doet ons denken aan die van Melanie, maar u mag ieder ander fenomeen invullen!

 

 

Lea was al vele malen te gast bij DWDD. Kijk en luister naar een aantal opnamen en u zult ervan overtuigd zijn dat we hier een uitzonderlijk getalenteerde zangeres mogen ontvangen!