Seizoen 2019-2020

We hebben 6 hele mooie voorstellingen gehad in in het seizoen 2018-2019 en nu zijn we alweer begonnen om ook het aankomend seizoen weer in te vullen met een zo aantrekkelijk mogelijk programma, waarin u hopelijk  ook weer één of meerdere voorstellingen naar uw smaak kunt vinden!

 

We zullen binnenkort de hele programmering op de website zetten, maar om u al even een idee te geven, hier een overzicht van de tot nu toe geboekte voorstellingen. We denken weer een hele mooie mix gevonden te hebben van allerlei vormen van muziektheater met muzikale invloeden vanover de hele wereld; vertellingen vanuit een ver verleden met nog steeds actuele thema's; muzikaal proza van dichtbij en veraf. 

 

Kortom, alles komt weer voorbij: leed en liefde, harstocht en verlangen, verleden, heden, toekomst, melancholie, uitbundigheid, verwondering en bezinning, schaamte en vrolijke onbezonnenheid. Het lijkt uw en ons eigen leven wel!

 

En wat is er nou mooier dan dat je dat mee kan maken, zo lekker dichtbij in een eigen theater in de Vosseparkwijk in Leeuwarden?

 

En omdat het niet zal lukken om ieder keer álle mensen de voorstelling te doen verlaten met een gevoel van een eeuwig voortdurende extase, zorgen we ook voor een warm welkom met koffie / thee en wat lekkers en in de pauze een hapje en een drankje.

En na de voorstelling is er altijd een gezellige nazit.

Zodat u toch kunt zeggen: " 'k heb eigenlijk best wel een leuke avond gehad!" 

 

 

Dus wees van harte welkom bij Podium 36!

Het is best goed mogelijk dat wij dan de volgende dag tegen elkaar zeggen: "dat was eigenlijk de aardigste, meest levenswijze en spontane persoon die we ooit hebben mogen ontvangen in ons thuistheater".

 

Alleen daarvoor zou ik al eens langskomen!

 

Tot seizoen 2019-2020

Ada & Heymen

 

 


Sita Keizer en Kay Sleking: Spiegelingen

Een theaterconcert met Kay Sleking, gitarist en bandoneonist en zangeres Sieta Keizer.

Melancholie uit het noorden en zuiden. De melancholie van de Argentijnse tango vertolkt in het Fries.

 

Een combinatie die zich verrassend innemend laat mengen. Zoals de intieme band tussen zang en spel van Kay en Sieta. Zij voelen elkaar subliem aan.

 

Dit theaterconcert gaat over wachten, verlangen, niet weten wat er komt, een horizon afspeuren, over een schip met zeilen, over plezier hebben en herinneringen ophalen. Achteraf kijken we met hele andere ogen naar waar we vandaan komen.

 

Spiegelingen: Friese Liedjes & Argentijnse Tango over de hoop en de melancholie van de tango.

Een ode aan de zee, een ode aan het Wad...

 

http://tangomuziek.nl/friese-liedjes-argentijnse-tango/


Marjolein Meijers: Van Berini tot Solex

Marjolein Meijers kent u nog als Annie van de Berini’s, met Jan Rot als An & Jan, solo met muzikanten in het programma ‘Solex’. Al die tijd werd haar muziek steevast onthaald op lovende kritieken. Hoog tijd voor een overzicht.

In ‘Van Berini tot Solex’ leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven, samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers. Het drietal brengt de allermooiste oude liedjes, maar ook gloednieuwe, afwisselend spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. En zoals we van Marjolein gewend zijn, wordt alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach.

 

Het enorme succes van 'Van Berini to Solex'  betekent dat het programma na de eerste tournees nog stééds veel wordt gevraagd.

Wij hebben óók gekozen voor deze fenomenale muzikale theatershow. Daar gaat u geen spijt van krijgen!

 

https://youtu.be/JadCcV7dl6M


Peter Vermaat: Zeus en de Muzen

Van de Griekse mythologie is geen standaardversie bekend. Oorspronkelijk werden de verhalen doorgegeven van vader op zoon, van moeder op dochter bij kampvuren en in lange winternachten.

 

Dichters als Hesiodos en Homeros, toneelschrijvers als Aischylos en Sofokles en in latere tijden Ovidius en Seneca hebben ze opgetekend. Uit de tientallen versies die hen bekend waren, hebben zij hun verhaal gemaakt.

 

Door hen geïnspireerd vertelt Peter Vermaat, dichter en verteller, zíjn versie. In zijn programma 'Zeus en de Muzen'  brengt hij literair theater.

 

Daarbij laat hij zich leiden door de vogels die in deze verschillende verhalen naar voren komen waardoor de dromen van een mens weer vleugels krijgen. Het zijn verhalen over lief en leed, dood en leven. Vaak rauwe verhalen, omdat de natuur zelf rauw kan zijn. Het zijn poëtische verhalen uit de Griekse mythologie. Velen hebben gehoord van Daidalos en Ikaros, de draad van Ariadne, Orpheus en Eurydike, of van Zeus en Aphrodite.

Maar hoe gingen die verhalen ook al weer....?

 

Peter Vermaat hoeven we verder niet aan te kondigen: deze rasverteller is al vele jaren gevraagd bij theaters en bijeenkomsten door héél Nederland.


Lea Kliphuis: Stardust

Zangeres, gitarist en songwriter Lea Kliphuis kwam in 2010, na een muzikale reis door de V.S., met haar debuutalbum ‘Can I Come By?’.  Een folkrockplaat geïnspireerd door onder andere Emmylou Harris, Bruce Springsteen, Johnny Cash en Loretta Lynn. In januari 2016 zag haar tweede album 'The World Owes Me Nothing' het licht.

 

Een stuk optimistischer en opgetogener dan de voorganger, een volgende stap in het beginnende oeuvre van een getalenteerde zangeres, gitariste en songschrijfster.

 

Lea was al twee keer te gast in 2015 en 2016 bij DWDD.

Een héél getalenteerd artieste; daar wilt u meer van horen!

  

https://youtu.be/clqXhtfeV6o


Botman&Van Vleuten: Love Letters

Worden er nog wel liefdesbrieven geschreven? Of ‘appen’ en ‘swipen’ we alleen nog maar?

Met hun nieuwe programma ‘Love Letters’ brengen singer-songwriters Helen Botman en Peter van Vleuten een ode aan de liefde. Via songs, verhalen, beroemde liefdesbrieven en anekdotes laten ze de liefde stralen – in al haar grootsheid, maar ook haar grilligheid.

 

Romantiek, ontroering, onthutsing en humor, het komt allemaal voorbij. Het zuur en het zoet, de zin én de waanzin van de liefde…

Een vertelconcert om van te houden!

 

https://youtu.be/Q_tHKJ7iweg

 

https://youtu.be/ytholgNxd98


La Manouche: Traditionals & Gipsyswing

La Manouche is eind jaren 80 begonnen als instrumentaal gitaarduo voornamelijk in de ‘Hot Club de France’ stijl.  Al vrij snel stonden er gezongen stukken op het programma. Het doorleefde stemgeluid van Mouché zet een bijzondere toon.

 

Het repertoire van La Manouche bestaat uit traditionals uit de Sinti- en Roma cultuur.  De nummers zijn bij elkaar vergaard via overlevering, overbrenging door andere muzikanten of geleend van andere zigeunergroepen.

 

In de gitaarbegeleiding is  gipsyswing , csardas en rumba flamenca te horen. Door de combinatie  van Maccaferri gitaar, Spaanse gitaar en klarinet heeft de muziek van La Manouche een ‘gitane’ karakter. Het spel wordt bepaald door veel improvisaties en interactie tussen de twee gitaren en het blaasinstrument Geen enkel concert is daarom exact hetzelfde.

 

Met een enorme bezieling zingt Mouché de nummers. Alle facetten van het reizende volk worden in deze liederen bezongen. Je kunt hierin de beproevingen van het leven, maar ook de vrolijke facetten van het zigeunerbestaan voelen!

 

https://youtu.be/usseiLxNO8g


En,er komt nog meer...!

We zijn blij met de enorme belangstelling voor ons kleine thuistheater en de programmering die we tot nu hebben uitgevoerd.

Hartelijk dank voor uw bezoek! Wij hebben er zelf heel veel plezier in, maar het mooiste wat ons kan overkomen is dat u een mooie avond heeft gehad!

 

We gaan nu ons 3e seizoen in. En omdat we zien dat we kennelijk in de behoefte voorzien om op een kleinschalige manier 'theater in de buurt' aan te bieden, zullen we komend seizoen het aantal voorstellingen uitbreiden van 6 naar 8.

We hopen u daarbij één of meerdere keren te ontmoeten!